Pagina's

zaterdag 25 november 2017

Linda Farrow - Eyewear update #1

Hey allemaal!

Vandaag wil ik jullie laten kennismaken met één van mijn favoriete brillen, misschien zelfs wel allertijden. Namelijk onderstaande bril van de fantastische ontwerpster, Linda Farrow.

Linda Farrow was voornamelijk in de jaren '70 razend populair bij de hippe 'London-people' én de jetsetters van over heel de wereld.

Toen in die jaren zagen de mensen een zonnebril vaak nog zagen als noodzaak en minder als een juweel of luxe. Maar wat ben ik blij dat dit niet meer zo het geval is!

De collectie van Linda Farrow kan je écht omschrijven als een juweeltje. En dat kan je misschien wel letterlijk nemen. Want, tegenwoordig worden héél veel brillen gemaakt uit titanium. Wat maakt dat deze brillen allereerst vele steviger zijn, dan brillen die vervaardigd worden uit metaal. Maar wat Linda Farrow écht zo uniek maakt, is dat ze het titanium nog eens gaan vergulden met 18 - 22 karaat goud. Zelfs de neusplakketjes zijn verguld! Titanium zorgt er trouwens ook voor het lichte gewicht, wat ervoor zorgt dat het écht een plezier is om te dragen!



De binnenrand is dan weer gemaakt uit een zeer stevig kunststof. Wat maakt dat de bril ook op sterkte kan gemaakt worden! Maar vooral de kleur hiervan is prachtig! Het doet me denken aan een prachtig marble-green wat ervoor zorgt dat dit nog meer luxe uitstraalt!

Uiteraard is het kijkcomfort zeer belangrijk! Het glas heeft een zeer mooie degradé (overgang van donker bovenaan naar licht onderaan) en bestaat uit kunststof. Dit zorgt ervoor dat de glazen zeker en vast tegen een stootje kunnen! Daarnaast zijn ze ook aan de binnenzijde ontspiegeld. Dit is voor mij één van de belangrijkste aspecten in een zonnebril.

PRO'S

  • Luxueus
  • Uniek
  • Titanium
  • Binnenzijde is ontspiegeld
  • Draagcomfort!
  • Tijdloos
CONTRA'S
  • Doordat dit unieke collecties zijn, zijn deze niet geschikt voor alle gelegenheden
    (denk maar aan festivals)
  • Prijs, maar dit is uiteraard relatief
Wat vinden jullie van dit pareltje? Laat het me weten in de reacties!

Liefs,
Jessica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten